ثبت شرکت اولین گام درست در شروع یک کسب و کار اقتصادی است.خواه شما دارای شرکاء متعدد باشید و خواه به صورت فردی(بله درست خواندید) قصد شروع یک کار را دارید. بهتر است که کسب و کار خود را در قالب یکی از انواع ثبت شرکت ها که مناسب شماست راه اندازی نمایید. پس گام نخست را در این خصوص آگاهانه بردارید.از آنجا که مراحل ثبت دارای پیچیدگی های مختلفی می باشد عدم اطلاع دقیق در این خصوص میتواند ثبت یک روزه یک شرکت را تا ماهها به تاخیر بیندازد.

ثبت شرکت و لزوم آن شاید برای شما در ابتدا کمی گنگ به نظر بیاید. ولیکن دیگر شرکای تجاری شما مانند تامین کنندگان، مشتریان و بانک ها و موسسات پولی و مالی و … علاقه مند هستند با اشخاصی همکاری نزدیک داشته باشند که از اعتبار ثبتی لازم برخوردار هستند و اصول پایه اعتباری را در شروع و ادامه کسب و کار خود رعایت نمایند.

با ثبت شرکت شما از همان ابتدا نام و موضوع فعالیت و سرمایه شرکت را به صورت قانونی مشخص میکنید. حال طرفین شرکت شما به راحتی میتوانند هویت حقوقی شما را راستی آزمایی نمایند و با خیال آسوده تصمیم به شروع همکاری یا اعطای اعتبارات لازم به شما نمایند.

با ثبت شرکت و تعیین درست نوع آن میزان تعهدات شما برای روزهای بحرانی .شرکت و ورشکستگی شرکت مشخص شده و در صورت بروز اتفاقاتی از این قبیل زندگی شخصی شما به چالش کشیده نمی شود.

ثبت شرکت و مزایای آن

در ابتدا ثبت شرکت برای قانونمند شدن روابط فیمابین دو یا چند شریک در . انجام امور تجاری و بازرگانی و … بود تا حقوق هر یک از شرکا مشخص و تعهدات هریک از آنها در قبال شرکت معلوم گردد .ولیکن با مشخص شدن مزایای بیشمار آن ، امروزه افراد حقیقی نیز که  برای انجام امور خود نیازی به شریک ندارند ، با یکی از افراد امین نزدیک . خود( مانند پدر ، مادر ، همسر ، فرزند و … ) حتی به صورت صوری شریک شده تا با اینکار بتوانند هویت قانونی بهتر و پایدارتری برای کسب و کار خود برپا سازند.

مزایای ثبت شرکت بسیار زیاد است که به چند ۸ مورد از آن اشارتی میکنم :

۱.کسب اعتبار هویتی والا برای کسب و کار در جامعه

۲.ایمن شدن کامل اموال شخصی هر فرد در مقابل خطرات ورشکستگی و مطالبات طلبکاران شرکتاو

  1. قابلیت دریافت وام و تسهیلات بانکی زیاد از موسسات و بانک های داخلی و خارجی
  2. مشخص بودن حق و حقوق هر یک از شرکای موسس شرکت در قانون
  3. شرکت در مزایده ها و مناقصه های خصوصی و دولتی که نیاز به رتبه شرکتی دارند.
  4. استخدام نیرو های زبده تر که غالبا راغب هستند در شرکت ها فعالیت نمایند تا در کسب و کار حقیقی
  5. جلوگیری از انحلال کسب و کار در زمان انصراف هر یک از شرکا و جایگزینی افراد دیگر به سادگی
  6. ایجاد ارزش افزوده و حسن شهرت با بالا رفتن سال تاسیس شرکت

ثبت شرکت میتواند از اختلافات آتی شرکا به شدت جلو گیری کند . زیرا با انتخاب یکی از انواع شرکت ها ، در حقیقت روابط و تعهدات فیمابین شرکا کاملا مشخص میشود و در صورتی که یکی از شرکا زیاده خواهی نماید. قاضی به سرعت با توجه به نوع شرکت میتواند تعهدات شرکا و حقوق شرکا را در کمترین زمان ممکنه مشخص نماید .

ثبت شرکت ها در زمان بحران های مالی و قضایی کسب و کار، حافظ اموال شخصی موسسین و مدیران آن است و از این جهت است که در کشورهای غربی افراد حقیقی تک نفره، نوعی از شرکت را به نام شرکت تک نفره میتوانند اختیار کنند و خود را از آسیب های مالی مصون دارند. در بخش بعدی توضیحاتی برای درک بهتر این موضوع داده ام.

ثبت شرکت و تولد شخص حقوقی

با ثبت شرکت شخص حقوقی متولد میشود. برای درک بهتر این موضوع . باید ابتدا به تعریف شخص حقیقی یا فرد توجه کرد به عبارت ساده هر فرد از زمان تولد شامل حق و حقوق معینی در اجتماع میگردد و برای او مدارک شناسایی همچون شناسنامه و کارت ملی صادر میکنند و هویت ایشان از طریق کارت شناسایی او در جامعه .راستی آزمایی شده و میتواند اموال و حقوق مختلفی را داشته باشد . به این فرد در قانون شخص حقیقی  گویند.

در زمان ثبت شرکت شخص حقوقی متولد میشود که مانند شخص حقیقی در قانون دارای نام و مدارک شناسایی و شناسه ملی می باشد و همچون شخص حقیقی می تواند مالک اموال و صاحب حقوق مشخصه مختلفی باشد. به انواع شرکت های ایجاد شده در قانون شخص حقوقی گویند .

هنگام ایجاد یک شرکت ، ابتدا می بایست نام شرکت را انتخاب نمود و این شخص حقوقی منبعد با این نام در جامعه شناخته و فعالیت میکنند و مانند فرد حقیقی روزی با انحلال شرکت زندگی این شخص حقوقی پایان می یابد .

در ابتدای ثبت شرکت ، میزان سرمایه یک شرکت مشخص میگردد و به عبارت ساده تر سرمایه شخصیت حقوقی ، کاملا از دارایی های موسسین و اموال صاحبان آن جداست و در صورت بروز اتفاقات ناگواری چون ورشکستگی شرکت و یا مطالبات اشخاص دیگر ، شرکت است که می بایست پاسخگوی مدعیان بیرونی باشد و نه موسسین و مالکان آن.

بسته به نوع شرکت ، تعهدات موسسین در قبال شرکت و مدعیان بیرونی همچون طلبکاران و بانک ها میتواند فقط تا میزان سرمایه آورده ایشان برای ثبت شرکت باشد و لا غیر و اموال شخصی موسسین در این مواقع ( باز هم بسته به نوع شرکت) ربطی به طلبکاران نداشته و قابل مصادره و … از سوی هیچ کس نیست.

.